Taivalmaa

Tilaa asua ja harrastaa

Oomma aktiivisia ja mones mukana, vaikka kylä ei niin suuri ookkaa, alle 200 asukasta. Ku tarvitahan oomma kyllä niinku se kuuluusa kallialaanen pieni kylä. Meirän mielestä Taivalmaas on mukava asua. Täälä on omaa rauhaa ja ku tarvitahan niin seuraa ja naapuriapuaki löytyy.

Tervetulua tutustumahan meihin niin täälä netis ku paikan päälläkki! Kattele Taivalmaan tapahtumakalenterista joku sopeva tapahtuma, ja tuu itte selevittämähän, mitä tänne ny kuuluu. Meirän tapahtumihin oot aina tervetullut!


 

Taivaltupa

Taivaltupa eli silloinen Jalasjärven Taivalmaan piirin kansakoulu on rakennettu 1915 ja toimi koulurakennuksena koulun lakkauttamiseen 1994 saakka. Rakennusta jatkettiin vuonna 1932 niin, että koulussa oli ylä- ja alaluokka, veistosali, eteinen ja keittola.

Talon itäpäässä oli alusta alkaen opettajan asunto ja myöhemmin yläkertaan rakennettiin vielä toinen, pienempi asunto. Rakennus on peruskorjattu 1981. Talon siirryttyä seuran omistukseen sen alaosan lautavuoraus on uusittu ja sisätiloja kunnostettu seuran käyttöön sopiviksi. Talo on puulämmitteinen ja sen kaikki 10 pystyuunia on uusittu. Päärakennus on maalattu 2008. Keittiö on uusittu ja koneistettu. Ulkorakennukset on maalattu ja katot uusittu. Saunarakennukseen on rakennettu terassi ja yöpymiskäyttöön 3 huonetta. Saunan taakse on kaivettu uima-allas.

Koulukiinteistö siirtyi seuran omistukseen 1995 ja järjestetyssä nimikilpailussa rakennus sai nimen Taivaltupa.

Taivaltuvan osoite

Tokerotie 1144
61290 TAIVALMAA

Taivaltuvan vuokraus - klikkaa tästä.

 

Taivaltupa

Taivaltuvan pohjapiirros