Taivalmaa

Tilaa asua ja harrastaa

Oomma aktiivisia ja mones mukana, vaikka kylä ei niin suuri ookkaa, alle 200 asukasta. Ku tarvitahan oomma kyllä niinku se kuuluusa kallialaanen pieni kylä. Meirän mielestä Taivalmaas on mukava asua. Täälä on omaa rauhaa ja ku tarvitahan niin seuraa ja naapuriapuaki löytyy.

Tervetulua tutustumahan meihin niin täälä netis ku paikan päälläkki! Kattele Taivalmaan tapahtumakalenterista joku sopeva tapahtuma, ja tuu itte selevittämähän, mitä tänne ny kuuluu. Meirän tapahtumihin oot aina tervetullut!


 

Palvelut ja asuminen

Työpaikat

Muuttuvassa yhteiskunnassa perinteisestä maataloudesta elävässä kyläyhteisössä yhä useampi ja useampi saa elantonsa palkkatyöstä tai yrittäjyydestä. Monet käyvät töissä oman pitäjän ulkopuolella. Kylän laidassa ovat kymmeniä työpaikkoja tarjoavat kasvihuonekylä, Vapon pellettitehdas ja keskuskorjaamo sekä Kekkilän kasvuturvetehdas.

Tontit ja kiinteistöt

Tontteja ei juurikaan ole myynnissä, mutta tarvittaessa uskomme niitä löytyvän. Taivalmaalaiset tuntuvat olevan kovasti kotiseuturakkaita: jos joku muuttaa muualle, niin ainakin tupa pidetään omassa käytössä kesämökkinä. Aina silloin tällöin kuitenkin tulee kiinteistöjä myyntiin, joten kannattaa tiedustella asiaa nuorisoseuran tonttivastaavalta Tapani Pihlajalta puh. 050 594 9227 tai kurkistaa Jalasjärven alueen tontteja tai tutkia koko Kurikan kaupungin tonttitarjontaa.

Koulutilanne

Taivalmaan koululaiset käyvät yleensä esikoulun ja ala-asteen Luopajärven koululla, jonne on matkaa noin 13 km. Yläaste ja lukio ovat Jalasjärven ktaajamassa, jonne on matkaa noin 15 km.

Liikenneyhteydet

Taivalmaassa asuvalle on oma auto melkein välttämätön. Kerran päivässä arkisin menee linja-auto Seinäjoelta Jalasjärvelle.

Kaupat, pankit, posti ja virastot

Taivalmaalaiset käyvät ruokakaupassa Jalasjärven keskustassa ja Peräseinäjoen taajamassa sekä Luopajärvellä Lautamäen kaupassa.
Jalasjärvellä on Osuuspankin ja Oma sp:n konttorit, Peräseinäjoella on Osuuspankin konttori.
Posti on Jalasjärven keskustassa R-kioskissa ja Peräseinäjoella K-kaupan yhteydessä.

Kelalla on toimipiste Jalasjärven kirkolla on auki parina päivänä viikossa ja verovirastossa asioidaan Seinäjoella.

Kierrätys

Taivaltuvalla (Tokerotie 1144) kentän reunassa on kierrätyspiste, johon voit viedä paperit ja pienmetallit.

Taivalmaa - palvelut

Taivalmaa palvelut