Taivalmaa

Tilaa asua ja harrastaa

Oomma aktiivisia ja mones mukana, vaikka kylä ei niin suuri ookkaa, alle 200 asukasta. Ku tarvitahan oomma kyllä niinku se kuuluusa kallialaanen pieni kylä. Meirän mielestä Taivalmaas on mukava asua. Täälä on omaa rauhaa ja ku tarvitahan niin seuraa ja naapuriapuaki löytyy.

Tervetulua tutustumahan meihin niin täälä netis ku paikan päälläkki! Kattele Taivalmaan tapahtumakalenterista joku sopeva tapahtuma, ja tuu itte selevittämähän, mitä tänne ny kuuluu. Meirän tapahtumihin oot aina tervetullut!


 

Harrastukset

Taivalmaalaiset harrastavat aktiivisesti omassa kylässä ja kylän ulkopuolella. Kylän omasta toiminnasta tiedotetaan joko postilaatikkoihin jaettavalla tapahtumakalenterilla, kylän internet-sivujen tapahtumakalenterissa tai kiireisissä tapauksissa kylän ilmoitustauluilla ja Facebook-sivulla.
Nuorisoseura järjestää kylällä yleensä hirvipäivälliset, Valkoisenkallion laturetken, pääsiääsvalakian, tienvarsiensiivoustalkoot, kyläjumalanpalveluksen, kesätapahtuman tai -retken, kauneimmat joululaulut ja pikkujoulun.

Jalasjärvellä on varsin laajat mahdollisuudet harrastaa monenlaista musiikkia, urheilua ja liikuntaa, kädentaitoja ym. Ja pienen paikkakunnan etuna on se, että yleensä ryhmissä on tilaa ja mukaan pääsee.

Geokätköily

Geokätköjä tuntuu olevan pitkin pitäjää ja on niitä Taivalmaassakin.

Pyöräily, hiihto ja moottorikelkkailu

Kylällä on hiljaisia hiekkateitä, joita pitkin on hyvä kävellä ja pyöräillä. Taivaltuvalta pääsee alueen kattavaan latuverkostoon. Kylää sivuaa myös moottorikelkkareitti.

Jääurheilu

Taivaltuvalla on matalat laidat kiekkokaukaloa varten. Joinakin vuosina, kun kylällä on ollut innokkaita jääurheilijoita, heillä on ollut tapana porukalla jäädyttää jää Taivaltuvan kentälle ja pitää se kunnossa auraajan avustuksella. Se on mahdollista nykyäänkin, kun vain sopiva porukka löytyy.

Seuratoiminta

Kylän seurojen toiminnasta kerrotaan yhdistyssivulla.

Taivalmaa harrastukset

Kuva Tapio Taivalmaa.

Taivalmaa harrastukset

Kuva Tarja Pihlaja.

Kauden komein hirvi ja tyytyväiset metsästäjät.

Kuva Jarmo Sivula.