Keskikylä

Tilaa asua ja harrastaa

Keskikylä on vilkas ja elämäntäyteinen, hyvän hengen maaseutukylä Kurikan Jalasjärvellä, eteläisellä Etelä-Pohjanmaalla. Kylän lävitse kulkeva valtatie 3 pitää huolen siitä, että eloa riittää – uusia tupia nousee lisää tasaiseen tahtiin ja yritystoiminta on aktiivista.

Lue lisää »

Vapaa-aika

Vapaa-ajalle kylällä on myös todella laajat harrastusmahdollisuudet.

Lapsille toimintaa tarjoaa aktiivinen Keskikylän 4H-kerho.

Harjulassa kokoontuu kansalaisopiston järjestämänä torstaisin ukkojumppa. Kädentaitoisille löytyy niin puutyö- kuin kutomapiiriäkin kylältä. Harrastajanäyttelijät ovat vuosittain lavalla nuorisoseurantalo Harjulassa.

Aktiivisen kyläyhdistyksen yksi suurimpia voimannäytteitä, ratsastusmaneesi, tekee kylästämme hevosharrastajan unelmapaikan. Jalasjärven Ratsastajat järjestäjät kilpailuja ja valmennuksia maneesilla. Koskuella on Kuntoportti, jonka omistaa 1990-luvun alkupuolella perustettu Jalasjärven eteläpään kylien perustama yhdistys. Kuntoportilla on mahdollista käyttää yläkerran liikuntasalia, jonka alakerrassa on monipuolinen ja nykyaikainen kuntosali, sekä lapsille oma puuhanurkkaus.

Ulkoilumaastot soveltuvat niin himoliikkujalle kuin sunnuntailenkkeilijällekin, alkavathan jokaisen lenkkimaastot heti kotiovelta. Valtatien varrella kulkeva valaistu hitaanliikenteenväylä takaa turvallisen koulureitin tarjoten vaikkapa rullaluistelijoille kymmenien kilometrien luistelubaanan. Oman lisänsä lenkkeilyyn tuo kylän hyvin runas ja monipuolinen pikkuteiden verkosto, jota pitkin pääsee ihailemaan sekä peltolakeuksia, metsän rauhaa että mäkimaisemiakin. 

Riistan metsästysmajan kota on ulkoilijoiden vapaassa käytössä latu- ja ulkoilureitistön varrella. Tämä kota on käytössä yhtenä pysähdyspaikkana koko kunnan liikunta- ja hiihtopäivinä, myös kuutamohiihdoissa. Latuverkoston reittiä pitkin voi liikkua mihin tahansa vuoden aikaan.

Riistan kodalle on myös rakennettu upea kaksikerroksinen hirsirakennus, jota voi vuokrata omaan käyttöön. Tiedustelut Riistan puheenjohtajan kautta.

Hiihtoa

 

Ratsastuskisat maneesilla

 

Keskikylä_vapaaaikapuu