Taivalmaa

Tilaa asua ja harrastaa

Oomma aktiivisia ja mones mukana, vaikka kylä ei niin suuri ookkaa, alle 200 asukasta. Ku tarvitahan oomma kyllä niinku se kuuluusa kallialaanen pieni kylä. Meirän mielestä Taivalmaas on mukava asua. Täälä on omaa rauhaa ja ku tarvitahan niin seuraa ja naapuriapuaki löytyy.

Tervetulua tutustumahan meihin niin täälä netis ku paikan päälläkki! Kattele Taivalmaan tapahtumakalenterista joku sopeva tapahtuma, ja tuu itte selevittämähän, mitä tänne ny kuuluu. Meirän tapahtumihin oot aina tervetullut!


 

Arkistojen aarteita käyttöösi

Tutustu Suomen historiaan ja menneeseen aikaan digitoitujen sanomalehtien kautta! Kansalliskirjasto on digitoinut kaikki Suomessa vuosina 1771-1920 ilmestyneet sanomalehdet joista löytyy mm. ilmoitus, jolla haetaan Taivalmaan koulun ensimmäistä opettajaa. Sieltä löytyy myös aikakauslehtiä, pienpainatteita ja muuta aineistoa. Hakusanoilla voi etsiä itselle kiinnostavia aiheita. Muun aineiston kautta löytyy esim. Jalasjärven kartta vuodelta 1924.

Finna.fi tuo Suomen museoiden, kirjastojen ja arkistojen aineistot kaikkien saataville. Pääset selaamaan ja lukemaan verkossa saatavilla olevia aineistoja: mm. Jalasjärvi-seuralta on runsaasti valokuvia verkossa.


KAIKKI Varaukset ja vuokraukset ja niihin liittyvät asiat puh. 044-770 88 23.


 

Taivalmaassa tapahtuu

Järjestyksenvalvojakoulutus kylille

Kansalaisopiston opintopiirinä järjestetään koulutus järjestyksenvalvojaksi Keskikylän Harjulassa kahdessa jaksossa siten, että ensimmäinen jakso toteutetaan 22., 23. ja 24. syyskuuta. Toinen jakso 6., 7. ja 8. lokakuuta. Lisätietoa.


Jokaiselta kylältä tulisi saada mukaan vähintään kaksi henkilöä ja osan valvojista tulisi olla naispuolisia. Järjestyksenvalvojan vaatimuksiin kuuluu rikosrekisteritön tausta ja vähintään 18 vuoden ikä.


Taivalmaan nuorisoseuran johtokunta on niin työllistetty, että kukaan meistä ei pysty lähtemään kurssille ja siksi nyt kysytään, olisiko kylällä kiinnostuneita osallistujia. Seura maksaa osallistumismaksun (90 €/hlö), jos osallistuja sitoutuu muutaman kerran talkoilemaan seuran hyväksi. Jos olet kiinnostunut lähtemään kurssille Taivalmaan nuorisoseuran talkoolaisena ja kustantamana, niin ota yhteyttä pj Tapani Pihlajaan puh. puh. 050 594 92 27.

----------------------------------------

Suunnitteilla: Sadonkorjuujuhla Taivaltuvalla 24.9.2017 klo 13.

----------------------------------------
Taivaltuvalla Annikin kuntojumppa kaikenkuntoisille ja kaikenikäisille naisille ja miehille
Tiistaisin klo 18.15 - 19.15., jos ei toisin ilmoiteta.

Taivalmaan kuntojumppa siirtyy perjantaille 8.9. alkaen klo 18.30-19.30.

Vetäjänä Annikki Kantola, A-K-Liikuntapalvelut.
Jumpan hinta on 5,50 €/tunti (sis. alv.). Voi hankkia myös kymmenen kerran kortin hintaan 50 € (sis. alv).
Tervetuloa!

-----------------------------

Suurpetoilmoitukset Taivalmaassa:

Jos näet tai epäilet nähneesi Taivalmaassa suurpedon tai jäljet, ilmoita asiasta mahdollisimman pian Taivalmaan suurpetoyhdyshenkilölle Jarmo Sivulalle puh. 0400-662 685 tai s-posti: jarmo.sivula1@gmail.com

-----------------------------

Paperin- ja pienmetallinkeräys Taivaltuvalla

Taivaltuvalle voi tuoda sekä puhdasta keräyspaperia keräyskonttiin että pienmetallia yksityisen keräysastiaan.

Lähimmät ekopisteet ovat Jalasjärvellä K-Supermarketin pihalla (Koskitie 21, 61600 Jalasjärvi) ja Peräseinäjoella S-marketin pihalla (Keskustie 43, 61100 Peräseinäjoki).

-----------------------------

Lehtienvaihtopiste

Taivaltuvan kuistilla. Voit tuora omia luettuja aikakauslehtiäs vaihtolaatikkohon tai ottaa uutta luettavaa laatikosta tai molempia.

Taivalmaan toripäivät

Taivaltuvan kuistilla ilimootustaulun muoros. Voit laittaa ilimootuksen, jos haluat myirä tai ostaa tai vaihtaa jotaki.


 

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Taivalmaan koulun 100-vuotisjuhlamuistoja

Käy katsomassa Taivalmaan Facebook-sivulta kuva-albumi Taivaltuvan 100-vuotisjuhlista.