Koskue

Tilaa asua ja harrastaa

Koskue on elinvoimainen kylä. Koskuella on oma Jalasjärven eteläpään yhteinen kyläkoulu nyt ja pitkälle tulevaisuuteen, toimivat päivähoitojärjestelyt, oma kirkko ja seurakuntakoti sekä seurakunnan leirikeskus.  Koskuella voi harrastaa liikuntaa monissa eri muodoissa.

Lue lisää »

Kahvila ravintola Pohjanmaan Portti Oy avasi ovensa loppukesästä 2016 Kolmostien varressa Koskuella.

Aamun kulkijat voivat pysähtyä kahville nauttimaan juuri leivotuista vohluista, munkeista ja sämpylöistä maistuvan kahvin ja teen kera!

Lounasaikana emännät käyttävät taikakauhaa ja valmistavat maittavaa kotiruokaa puhtaista raaka-aineista. Lounaalla käyvät kyläläiset ja matkaajat.

Iltapäivällä on sitten vuorossa iltapäiväkahvit sekä maukkaat ja runsaat burgerituotteet aterioineen, jotka eivät jätä ketään nälkäiseksi.

Sandra, Anders ja Remi Tuusulasta ruokatauolla .

Jo maailman sivun on kulkijoille tarjottu Koskuella taukopaikkaa Kolmostien varressa. Portin tulon myötä saatiin kylälle takaisin palvelumuoto, jota monta vuotta on kaivattu.

Vuosikymmenet puhuttiin, että makkarasuomi alkaa Koskuen Essolta. Tänään se alkaa tästä - Pohjanmaan Portista.

Hyvät pysököintilat, uuden kahvilan viihtyisä sisustus ja ystävällinen henkilökunta luovat hyvä tunnelman. Ravintolanautintojen jälkeen voi mukaansa ottaa päivän iltapäivälehdet, käyttää Veikkauspisteen palveluja ja ostaa paikallisen leipomon tuotteita unohtamatta päivittäistavaraa ja elintarvikkeita. Nyt, vuonna 2017 täällä on myös veikkauspiste sekä lähtevän postin laatikko. Varsinaisia postipalveluita ei ole, mutta postimerkit ja kirjekuoret ovat saatavissa.

Jenni ja Leena hymysuin valmiina palvelemaan.

Yrittäjä Pekka Ala-Keturi oli jo monen vuoden ajan haaveillut tällaisen palvelun palauttamisesta Koskuen kylälle.

Pekan sanojen mukaan ” 70 -luvulla kylältä sai ostaa traktorin ja maitopurkin. Portin tulon myötä maitopurkin voi nyt ostaa, mutta traktorin hankinta on vähän pidempi prosessi”.

Portin palveluksessa on kolme vakituista henkilöä omistajien lisäksi. Naiser ovat alan konkareita ja se näkyy selvästi heidän päivittäisessä työssään ja asiakasviihtyvyydessä.

Koskuelle Portin tulo on tärkeä. Saimme kylään palvelun, jota on pitkään kaivattu. Lisäksi Portin hyvä sijainti houkkuttelee tuhansia Kolmostien käyttäjiä.

Majan Talosta Pohjanmaan Porttiin. Majan Talo sai 1800-luvulla Vaasan läänin kuvernöörin tunnustuksen mm. siisteydestään