Jokipii

Tilaa asua ja harrastaa

Jokipii – Ahonkylän alue on kenkätehtaan ympärille kasvanut asutuskeskus, jossa asuu noin 930 asukasta. Meiltä on hyvät liikenneyhteydet kaikkiin ilmansuuntiin. Aluetta leimaa idyllinen jokimaisema sekä perinteikäs yritystoiminta. Alueen keskeinen sijainti tarjoaa avaimet menestyksekkääseen yritystoimintaan.

Lue lisää »

Toimintaa

Jokipii – Ahonkylän alueella toimii useita yhdistyksiä, jotka järjestävät toimintaa ja tapahtumia kaikenikäisille kyläläisille. Lisää eri yhdistyksistä voi lukea täältä. Nämä yhdistykset toimivat sekä yhdessä että yksin ja yhteistyössä muiden tahojen kanssa kylämme kehittämiseksi ja jotta se pysyisi vireänä ja viihtyisänä asuinpaikkana.

Viikottain Nuorisoseurantalolla kokoontuu Perhekerho, Hanuripiiri sekä Näytelmäkerho. Kaikkiin ryhmiin on kyläläisillä vapaa osallistuminen ja joukkoon mahtuu aina lisää uusia harrastajia. 

Hanuripiiri

maanantaisin, klo 19
Ohjaaja Reijo Rintala

Jokipiin Näytelmäkerho

tiistaisin, klo 17.30-18.30
Toiminnanjohtaja
Niko Luokkakallio  puh.0400 180 136

Perhekerho

torstaisin klo 17.30
Lisätietoja:
Marika Köykkä, puh. 050 577 6400
Katja Luokkakallio, puh. 040 779 1259 

 

NUORISOSEURANTALO ALANEN

Seurantalolla on hyvät harrastustilat monenlaiseen toimintaan. Talolla järjestetään tapahtumia, kerhoja ja tapaamisia. Lisätietoa kylän tapahtumista facebook sivuilla ja ajankohtaista osiossa!

KYLÄPUISTO

Kyläpuisto sijaitsee aivan kylän keskustassa. 
Puistosta löytyy jalkapallokenttä, köysirata, katos eväiden syömiseen sekä nuotiopaikka makkaranpaistoon. Talvisin puistossa pääsee luistemaan ja laskemaan pulkkamäkeen, lisäksi puiston ympäri kiertää lapsille sopiva hiihtolatu.

Pienen matkan päässä kylän keskustasta sijaitsee hyvin varusteltu Ponsikylän kota, joka on kaikkien vapaassa käytössä.

LIIKUNTAREITIT

Kylän harrastusmahdollisuuksia täydentävät kylää ympäröivät helpot pyöräily- sekä kävelyreitit. 

Talvisin hoidettuja latuja pitkin voi hiihtää aina Jalasjärven toiseen päähän saakka. Kylältä pääsee helposti myös viitoitetuille moottorikelkkailureiteille.

Vuosittaisia tapahtumia ovat muun muassa Pääsiäisvalakia, jonka äärelle kokoontuu perinteisesti sankka joukko kyläläisiä läheltä ja kaukaa. Kylällä järjestetään myös vuosittain perinteiset Jokipiin Maalaismarkkinat elokuun viimeisenä lauantaina.

Vuoden mittaa järjestetään myös erilaisia koko perheen ulkoilupäiviä.Yhdeksi kevään kohokohdista on muodostunut retki Umpimähkään. Retkiä kulttuuririentoihin ja muihin kohteisiin järjestetään innokkaiden retkeilijöiden toiveiden mukaisesti. Näistä tapahtumista löydät aina tietoa Ajankohtaista-osiosta.

 

ERKIN JA LAURIN MUSEOTALLI

Avoinna sopimuksen mukaan

Yhteystiedot:
Lauri Niemistö, puh. 040 751 0994
Ponsikyläntie 220
61280 Jokipii

 

Suuren suosion saavuttaneet Jokipiin I Maalaismarkkinat saavat jatkoa! Lue lisää täältä

Kaikki innokkaat ovat aina tervetulleita toimintaan mukaan sekä osallistumaan että järjestämään! Aikatauluista ilmoitellaan nettisivujen lisäksi Kenkäpuhelimessa, JP Kunnallissanomissa sekä Facebookissa.

Toimintaa

kinneri

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Maalaismarkinat_III_005.jpg