Ilvesjoki

Tilaa asua ja harrastaa

Ilvesjoen kylä sijaitsee Jalasjärven lounaiskulmassa, Ilvesjoen varrella.

Kylässä on paljon eri alojen yrityksiä sekä maatalousyrityksiä.

Aktiivisesti toimivien yhdistysten kautta on mahdollista harrastaa esimerkiksi metsästystä tai vaikka näyttelemistä. 

Ilvesjoen teatteri Saappa Nähärä esittää syksyisin näytelmän ja Toimelan päivälliset ovat "maankuulut" herkullisesta ruuastaan. Lisää harrastajia toki otetaan mielellään mukaan kaikkeen toimintaan ja uudet ideat ovat tietenkin tervetulleita.

Ilvesjoen nuorisoseuran menneiden vuosien näytelmiä

Kuluvan vuoden näytelmästä tietoa klikkaamalla tästä.


Ilvesjoen-teatteri-reissussa-rahjaantyy-2018-juliste.JPG  Arkihuolia ja lemmennuolia -näytelmän juliste


 

Ilvesjoen nuorisoseuran teatteriryhmä esittää Rauno Koskimäen ohjaaman ja Teuvo Ruohorannan kirjoittaman maalasikomedian

Kalumäen kamareissa, 2013

Maalaiskomedian tarina on valitettavan usein arkirealismia. Näytelmä on toteutettu huumori silmäkulmassa ja sen ehkä monitulkintaisesta nimestä sekä juonen koukeroista huolimatta kieliasu ja toteutus on kaiken ikäisille sopivassa muodossa.  

"Kalumäen vanhapoikaveljekset Veeti ja Väinö ovat jääneet pitämään tilaa kahdestaan äitinsä poismenon jälkeen ja elämä on löytänyt omat tutut, rauhalliset uomansa. Edessä on kuitenkin muutoksen aika: Veljesten piintyneet tavat saavat kyytiä työvoimatoimiston kautta palkatun tarmokkaan taloudenhoitajan Siiri Siisten astuessa tuvan kynnyksen yli ja alkaessa laittaa veljesten huushollia uuteen uskoon.

Naiskomento ja talousmenojen kasvu alkavat jo arveluttaa Veetiä ja Väinöä. Veljesten keksittyä mielestään helpon ratkaisun ongelmaan asiat vain mutkistuvat entisestään. Talo täyttyy vähitellen Siirin vanavedessä saapuneista sukulaisista ja muista tutuista ja tuntemattomista kesävieraista. Veljesten ympärillä pyörii vähitellen innokasta hameväkeä aivan vaivaksi asti, mutta löytyykö Kalumäkeen emäntää?"

Ilvesjoen nuorisoseuran teatteriryhmä on harjoitellut näytelmää Jalasjärven kansalaisopiston opintopiirissä "konkariohjaaja" Rauno Koskimäen johdolla. Harrastajanäytteljiät ovat eri ikäistä näyttelemisestä kiinnostunutta kylän väkeä, joista osa on ollut mukana jo monessa näytelmässä, mutta mahtuu mukaan myös joku ensikertalainenkin. Sekalaisen sakin ohjaamisessa ja patistamisessa Rauno on saanut tehdä työtä välillä tiukallakin otteella, mutta yhdessä tekemisen riemu ja hurtti huumori näkyy jälleen kerran onnistuneissa näyttelijäsuorituksissa. Nuorisoseurantalo Toimelaan on saatu uudet äänentoistolaitteet sekä mukavat pehmeät istuimet ja väliajalla tarjotaan jotain maistuvaa, joten lähes varmuudella voi taata mukavan teatterielämyksen. 

Kalumäen_kamareissa_Lisänäytokset.JPG

Kalumaen_kamareissa_011.jpg  

Näytelmän "Kalumäen kamareissa" ensi-ilta 19.10.2013.

Ilvesjoki_naytelma_2012_KAJ_18_MK3.jpg

Näytelmä vuodelta 2012 "Maksettu rakkaus".

Ilvesjoki_naytelma_2010_1.JPG

Näytelmä vuodelta 2010 "Miniän virsi".