Hirvijärvi

Luontoa ja rauhaa

Hirvijärven kylä sijaitsee keskellä Jalasjärven kuntaa. Nimensä kylämme on saanut sen länsipuolella sijaitsevasta Hirvijärvestä, joka on laajasti tunnettu lintuvesi. Hirvijärveen laskee kylämme läpi virtaava Hirvijoki..

Lue lisää

Menneet tapahtumat

25.10.2017

Raittiksella käynnistyi Lavis-lavatanssijumppa, jossa Raittiusseuran yhteistyökumppanina on Jalasjärven Naisvoimistelijat.

8.10.2017

Suoma 100 -musiikkinäytelmän kahdeksas ja viimeinen näytös esitettiin tänä iltana. Kiitos kaikille katsojille, talkoolaisille ja työryhmälle mukana olosta!

5.10.2017

Hirvikylän maa- ja kotitalousnaiset ja diakonia kokoontuivat yhdessä.

3.10.2017

Tänään aloitimme tiistaiset venyttelyjumpat Raittiksella.

22.9.2017

Ne Hirvikylääset -ryhmän uusin esitys, Suoma 100 -musiikkinäytelmä sai ensi-iltansa Raittiustalolla. Esitys on osa Suomen juhlavuoden ohjelmaa.

16.9.2017

Jalasjärven kylien yhteistyöryhmä oli mukana Keskikylän Lasten maatalousnäyttelyissä. Kylien yhteisellä pisteellä sai mm. osallistua kylävisaan ja heittää hernepusseja. Lisäksi tarjolla oli tietoa niin kylien tulevista tapahtumista kuin Liiverin toiminnasta.

15.9.2017

Maa- ja kotitalousnaiset tekivät tänään mökkiretken.

27.8.2017

Hirvijärvi-Komsi kyläyhdistyksen frisbeegolfradan avajaisia vietettiin tänään. Tervetuloa pelaamaan!

Hirvijärvi-Komsi kyläyhdistys kiittää alueemme yrittäjiä ja yhdistyksiä lahjoituksista sekä Kurikan kaupunkia hyvästä yhteistyöstä.

Hirvijarvi_frisbeegolf_lahjoittajat.png

26.8.2017

Hirvijärvi osallistui muiden Jalasjärven kylien kanssa Jokipiin Markkinoille.

23.8.2017

Hirvikylän maa- ja kotitalousnaiset viettivät kesäpäivää Maijan markilla. Nautimme uunituoreista leivonnaisista ja grillimakkaroista sekä testasimme kasvitietouttamme.

12.8.2017

Jalasjärven kylien yhteistyöryhmä osallistui Aukustin markkinoille.

10.8.2017

Hirvijärven perhekahvila kokoontui Raittiksella.

18.7.2017

MLL:n Hirvijärven perhekahvilan alkustartti pidettiin tänään Raittiustalolla.

10.6.2017

Raittiustalolla oli tänään yksi etappi, kun Jalasjärven kylät kutsuivat kaikki Pyörällä kylään. Tapahtuma oli osa Avoimet Kylät -päivän ohjelmaa.

Vietimme myös koko perheen kyläpäivää kauniissa kesäsäässä. Raittiusseuran järjestämässä kyläpäivässä etenkin lapsille oli tarjolla monenlaista tekemistä tapahtumapisteillä. Lisäksi kyläilijät saivat tehdä kirppislöytöjä ja koettaa arpaonneaan.

JUURET-lähiruokahanke oli mukana kyläpäivän vietossa tutustuttaen kävijät villiyrttien maailmaan. Jalasjärven 4H-yhdistys tarjosi luontopuuhaa lapsille ja Luhurikka järjesti luontoretkiä lähimaastoon. Maa- ja kotitalousnaiset tarjoilivat maukkaita vohluja ja virvokkeita.

Kiitos kävijöille, yhteistyökumppaneillemme ja tapahtuman järjestelyyn osallistuneille!

7.6.2017

Maa- ja kotitalousseuran naiset päivittivät kuulumisiaan kahvitellen, alkukesän lämmöstä nauttien.

27.5.2017

JUURET-lähiruokahankkeen toiminta on jatkunut keväällä 2017. Hirvijärvellä Juuret-hanke toimii yhteistyössä Hirvikylän maa- ja kotitalousseuran kanssa. Tänään saimme tutustua Hirvijärven koululle rakennettuun lavatarhaan ja lasten tekemiin istutuksiin, nauttia herkuista Pop Up -ravintola Vohvelissa sekä hankkia uusia kasveja taimitorilta huumorin kukan kukkiessa.

23.5.2017

Jalasjärven kulttuuriympäristöohjelma esittäytyi Raittiustalolla osana kaikki kylät kattavaa kierrosta. Projektipäällikkö Riitta Jaakkola esitteli ohjelmaa ja sen toteutustapaa. Ohjelmassa kerättävien, vanhaa rakennuskantaa koskevien tietojen pohjalta Jaakkola työstää rakennettua ympäristöä ja maisemaa käsittelevän teoksen. Kurikan ja Jurvan alueilla on toteutettu vastaava kulttuuriympäristöohjelma vuosina 2010 - 2014. Linkistä löydät ohjelmassa kootun julkaisun.

Jaakkola on kartoittanut alustavasti Jalasjärven kylien vanhoja rakennuksia Jalasjärvi-Seuran aktiivien kanssa. Seuraavaksi vapaaehtoiset kyläläiset jakavat vanhojen rakennusten omistajille kyselylomakkeita, joiden avulla kerätään tietoa rakennuksista. Teoksen valmistuttua rakennustiedot säilytetään Jalasjärvi-Seuran arkistossa.

17.5.2017

Raittiusseuran historiikkia ja näytelmää on työstetty lukuisina tunteina, kuten myös tänä iltana. Kiitos siitä kaikille osallistujille!

9.5.2017

Hirvijärven edustus oli jälleen paikalla, kun Jalasjärven kylien yhteistyöryhmä suunnitteli mm. kesäkuulla järjestettävää Avoimet kylät -tapahtumaa.

5.5.2017

Maa- ja kotitalousseura vietti iltaa musiikkiesitysten sekä perinteisten ja uudempien lautapelien parissa.

29.4.2017

Kansainvälisenä tanssin päivänä myös Raittiustalolla tanssittiin perinteeksi muodostuvaan tapaan vapputunnelmissa.

21.4.2017

Maa- ja kotitalousseura piti vuosikokouksensa ja sen jälkeen tupaillan.

18.4.2017

Raittiusseuran ja kyläyhdistyksen vuosikokoukset pidettiin Raittiustalolla.

15.4.2017

Lankalauantaina sytytettiin Raittiustalolla pääsiäisvalakia.

27.3.2017

Ne Hirvikylääset suunnittelevat mielenkiintoista näytäntökautta tulevalle syksylle...

19.3.2017

Maa- ja kotitalousnaiset askartelivat ruusuja ja keväisiä lillikransseja paperinarusta käsityökurssilla, jossa opastusta tarjosi Miira Karhu Isonkyrön Villavintiltä.

8.3.2017

Jalasjärven Naisvoimistelijat ja Raittiusseura tarjosivat naistenpäivän kunniaksi mahdollisuuden kokeilla Lavis-lavatanssijumppaa.

22.2.2017

Tänään rekisteröitiin miljoonas linnunpönttö kampanjassa, johon myös Hirvijärven maa- ja kotitalousseura sekä Hirvijärven koululaiset osallistuivat.

13.2.2017

Hirvikylän maa- ja kotitalousnaiset kokoontuivat päiväkahville suunnittelemaan tulevaa ja vaihtamaan kuulumisia.

2.2.2017

Hirvijärvi-Komsi kyläyhdistys rakentaa Hirvijärven koulun ympäristöön frisbeegolfradan yhteistyössä Kurikan kaupungin ja Hirvijärven koulun vanhempainneuvoston kanssa, mistä tiedotettiin tänään JP-Kunnallissanomissa.

29.1.2017

Hirvikylän diakoniapiiri tarjosi kirkkokahvit Jalasjärven kirkkosalissa messun jälkeen.

18.1.2017

Historiapiiri kokoontui Raittiustalolla. Päivän aikana historiikin tekoon osallistuvat perehtyivät vuosien varrella kertyneeseen aineistoon. Työt jatkuvat seuraavina keskiviikkoina.

17.1.2017

Hirvikylän maa- ja kotitalousseuran vuoden alkajaistilaisuus ja Hirvijärven diakoniaseurat keräsivät paikalle mukavasti väkeä. Tilaisuudessa oli mukana Jani Latva-Nikkola.

11.1.2017

Raittiusseuran historiikin työstäminen jatkui arkistoon tutustumisella. Matti Käkelä kertoi kokemuksistaan historiikkityöstä.