Hirvijärvi

Luontoa ja rauhaa

Hirvijärven kylä sijaitsee keskellä Jalasjärven kuntaa. Nimensä kylämme on saanut sen länsipuolella sijaitsevasta Hirvijärvestä, joka on laajasti tunnettu lintuvesi. Hirvijärveen laskee kylämme läpi virtaava Hirvijoki..

Lue lisää


Ajankohtaista

Uutisia ja tiedotteita

Juhannus on meillä herttainen,
kirkas taivas on sininen...
Koivujen lehvät portailla huiskii,
kesän juhlasta pihlaat kuiskii,
metsiköstä kielot kannettiin,
sinikukat huoneisiin.

 

Historiapiiri

Raittiusseuran yli satavuotinen ja monivaiheinen historia kootaan kansiin vuonna 2017—Suomen 100-vuotisjuhlavuonna.

Julkaisu koostetaan vapaaehtoisvoimin historiapiirissä, joka kokoontui ensimmäisen kerran marraskuun lopussa.

Piiri kokoontuu Raittiustalolla. Seuraava tapaaminen on tiistaina 27.6.2017 klo 18.

Tervetuloa myös uudet piiriläiset!

Piiri on tarkoitettu kaikenikäisille, olet sitten kiinnostunut mm. valokuvaamisesta, haastattelujen tekemisestä, arkistojen penkomisesta, kirjoittamisesta tai julkaisun taittamisesta.

Lukioikäiset: oiva tilaisuus hankkia kokemusta. Ikäihmiset—teitä tarvitaan.

Jos haluat osallistua piiriin, mutta et päässyt ensimmäisiin tapaamisiin tai et pääse seuraavaan tapaamiseen, ota yhteyttä raittis@gmail.com.

Tervetuloa mukaan!

* * * * *

Frisbeegolfrata

Hirvijärven koulun pihamaalle valmistuu frisbeegolfrata kesällä 2017. Ilmoitamme mm. näillä sivuilla, kun rata on valmis pelaamista varten.

9-väyläinen ja 5-korinen rata avautuu koululaisille sekä kaikille pelaamisesta kiinnostuneille. Se sopii hyvin mm. tekniikan harjoittamiseen ja aloittelijoille.

Hirvijärvi-Komsi kyläyhdistys kiittää alueemme yrittäjiä lahjoituksista sekä Kurikan kaupunkia hyvästä yhteistyöstä.

* * * * *

Jalasjärven kulttuuriympäristöohjelma

Jalasjärven kulttuuriympäristöohjelmassa julkaistaan mm. rakennettua ympäristöä ja maisemaa esittelevä teos. Toukokuisen (2017) kyläkierroksen jälkeen kyläläiset keräävät tietoa vanhoista rakennuksista projektipäällikkö Riitta Jaakkolan johdolla. Ohjelman etenemisestä tiedotetaan mm. JP-Kunnallissanomissa.

Kurikan ja Jurvan alueilla on toteutettu vastaava kulttuuriympäristöohjelma vuosina 2010 - 2014. Linkistä löydät ohjelmassa kootun julkaisun.

* * * * *

Tervetuloa kökkään

Jatkamme remonttikökkää Raittiksella. Ajankohta ilmoitetaan myöhemmin nettisivuilla ja/tai kökkälistalle ilmoittautuneille. Tekemistä löytyy kaikille!

Yhdistysten moniin tapahtumiin tarvitaan tekijöitä lipunmyyntiin, kahvituksiin, parkkipaikalle, tilojen järjestelemiseen jne. Tekijöitä tarvitaan myös mm. Raittiustalon remontointiin, siivoukseen ja ulkotöihin. Keräämme kökkähommista kiinnostuneiden yhteystietoja, jotta löydämme tarvittaessa nopeasti tällaisista tehtävistä kiinnostuneet. Listalle ilmoittautuminen ei sido sinua mihinkään, mutta saat tietoa mahdollisuuksista mukavaan yhdessä tekemiseen.

Jos kiinnostuit, ilmoita yhteystietosi (nimi, puhelinnumero, sähköpostiosoite) sekä millaisista tehtävistä olet erityisesti kiinnostunut sähköpostitse raittis@gmail.com.

* * * * *

Jalasjärven 4H-yhdistyksen Toimintapajat

JUURET-lähiruokahankkeen yksi kokkipajoista järjestettiin syksyllä 2016 ja keväällä 2017 Hirvijärven koululla. Toiminta jatkuu kesällä mm. leireillä. Lisätietoja saat 4H-yhdistyksestä sekä oheisesta esitteestä.

* * * * *

4H-kerhotoiminta

4H:n Komsin kerho sekä liikuntakerho järjestetään Hirvijärven koululla.

Lisätietoja saat 4H-yhdistyksestä.

* * * * *

Kurikan Kansalaisopiston kurssit Hirvijärvellä

Kaudella 2016-2017 Hirvijärvellä järjestettiin mm. joogakursseja.

Tietoja muista kursseista saat Kansalaisopistosta.