Hirvijärvi

Luontoa ja rauhaa

Hirvijärven kylä sijaitsee keskellä Jalasjärven kuntaa. Nimensä kylämme on saanut sen länsipuolella sijaitsevasta Hirvijärvestä, joka on laajasti tunnettu lintuvesi. Hirvijärveen laskee kylämme läpi virtaava Hirvijoki..

Lue lisää


Ajankohtaista

Uutisia ja tiedotteita

Jalasjärven kulttuuriympäristöohjelma

Jalasjärven kulttuuriympäristöohjelma esittäytyy Raittiustalolla tiistaina 23.5.2017 klo 18. Kulttuuriympäristöohjelmassa julkaistaan vanhoja taloja käsittelevä kirja, johon tarvitaan tietoa rakennuksista ja samalla käsityksiä kylän arvojen esittämiseksi.

Tervetuloa saamaan tietoa, osallistumaan ja vaikuttamaan!

Kurikan kaupunki ja Jalasjärven kulttuuriympäristöohjelma -hanke

Ps. Kurikan ja Jurvan alueilla on toteutettu vastaava kulttuuriympäristöohjelma vuosina 2010 - 2014. Linkistä löydät ohjelmassa kootun julkaisun.

Kirjahankkeen esittelyt alkavat pohjoisista kylistä ja jatkuvat etelään, mistä ilmoitetaan myöhemmin tarkemmin mm. paikallislehdessä.

* * * * *

JUURET-lähiruokahankkeen taimitori - kasvitarhapäivä

JUURET-lähiruokahankkeen toiminta jatkuu keväällä 2017. Hirvijärvellä Juuret-hanke toimii yhteistyössä Hirvikylän maa- ja kotitalousseuran kanssa.

Hankkeen puitteissa järjestetään esimerkiksi taimitori Hirvijärven koululla lauantaina 27.5.2017 klo 12-14. Ohjelmassa lavatarhaan ja istutuksiin tutustumista, Maa- ja kotitalousnaisten taimihuutokauppa ja Pop Up -ravintola Vohveli.

* * * * *

Historiapiiri

Raittiusseuran yli satavuotinen ja monivaiheinen historia kootaan kansiin vuonna 2017—Suomen 100-vuotisjuhlavuonna.

Julkaisu koostetaan vapaaehtoisvoimin historiapiirissä, joka kokoontui ensimmäisen kerran marraskuun lopussa.

Piiri kokoontuu Raittiustalolla. Seuraava tapaaminen on keskiviikkona 31.5.2017 klo 18.

Tervetuloa myös uudet piiriläiset!

Piiri on tarkoitettu kaikenikäisille, olet sitten kiinnostunut mm. valokuvaamisesta, haastattelujen tekemisestä, arkistojen penkomisesta, kirjoittamisesta tai julkaisun taittamisesta.

Lukioikäiset: oiva tilaisuus hankkia kokemusta. Ikäihmiset—teitä tarvitaan.

Jos haluat osallistua piiriin, mutta et päässyt ensimmäisiin tapaamisiin tai et pääse seuraavaan tapaamiseen, ota yhteyttä raittis@gmail.com.

Tervetuloa mukaan!

* * * * *

Pyörällä kylään

Raittiustalolla on yksi etappi, kun Jalasjärven kylät kutsuvat kaikki lauantaina 10.6.2017 Pyörällä kylään. Myynnissä on mm. makkaraa itse nuotiolla paistettavaksi. Raittiustalon ovet ovat avoinna klo 10-18. Samana päivänä Raittiustalolla on lastentapahtuma.

Tapahtuma kuuluu Avoimet Kylät -päivän ohjelmaan.

* * * * *

Lastentapahtuma

Tervetuloa lastentapahtumaan Raittiustalolle lauantaina 10.6.2017! Tiedotamme tapahtumasta lisää myöhemmin.

Lastentapahtumassa järjestetään kirppis, jossa voit ostaa ja myydä lastenvaatteita, -leluja, -kirjoja, -urheiluvälineitä, -rattaita ja muita lasten tarvikkeita. Maa- ja kotitalousseuralla on kirppiksellä oma myyntipöytänsä.

Voit varata myyntipöydän lasten tavaroiden myyntiä varten Ritvalta, p. 050 534 7948. Yhden pöytäpaikan hinta on 10 euroa. Pyydämme tekemään paikkavarauksen 5.6.2017 mennessä. Ritvan kanssa voit sopia myös kirppistavaran lahjoittamisesta Hirvikylän maa- ja kotitalousseuran myytäväksi.

Kirppis on tarkoitettu kotitalouksille, kirpputoritavaran myyntiin. Kirppis ei ole tarkoitettu uuden tavaran tai elintarvikkeiden myyntiin. Tapahtuman järjestäjät osoittavat myyntipaikat, jotka täytetään myyjien tulojärjestyksessä klo 11 alkaen. Kukin myyjä siivoaa myyntipöytänsä alueen kirppiksen jälkeen. Alueelle ei saa jättää esimerkiksi myymättä jääneitä tuotteita.

* * * * *

Tervetuloa kökkään

Jatkamme remonttikökkää Raittiksella. Ajankohta ilmoitetaan myöhemmin nettisivuilla ja/tai kökkälistalle ilmoittautuneille. Tekemistä löytyy kaikille!

Yhdistysten moniin tapahtumiin tarvitaan tekijöitä lipunmyyntiin, kahvituksiin, parkkipaikalle, tilojen järjestelemiseen jne. Tekijöitä tarvitaan myös mm. Raittiustalon remontointiin, siivoukseen ja ulkotöihin. Keräämme kökkähommista kiinnostuneiden yhteystietoja, jotta löydämme tarvittaessa nopeasti tällaisista tehtävistä kiinnostuneet. Listalle ilmoittautuminen ei sido sinua mihinkään, mutta saat tietoa mahdollisuuksista mukavaan yhdessä tekemiseen.

Jos kiinnostuit, ilmoita yhteystietosi (nimi, puhelinnumero, sähköpostiosoite) sekä millaisista tehtävistä olet erityisesti kiinnostunut sähköpostitse raittis@gmail.com.

* * * * *

Jalasjärven 4H-yhdistyksen Toimintapajat

JUURET-lähiruokahankkeen yksi kokkipajoista järjestettiin syksyllä 2016 Hirvijärven koululla. Lisätietoja 4H-yhdistyksestä ja koululta.

Puutarhakokki ja maatila -pajat pidetään Hirvijärven koululla torstaisin klo 17-18.30. Pajapäivät keväällä 2017: 9.2., 23.2., 16.3., 30.3., 13.4., 27.4., 11.5. ja 18.5.2017. Ohessa lisätietoja. Toiminta jatkuu kesällä mm. leireillä.

* * * * *

4H-kerhotoiminta

Komsin kerho Hirvijärven koululla joka toinen torstai.

Kerhopäivät ovat: 19.1., 2.2., 16.2., 9.3., 23.3., 6.4., 20.4., 4.5.2017

Liikuntakerho 1. - 3. -luokkalaisille Hirvijärven koululla keskiviikkoisin klo 15.30 - 16.30 alkaen 18.1.2017.

Lisätietoja saat 4H-yhdistyksestä.

* * * * *

Kurikan Kansalaisopiston kurssit Hirvijärvellä:

Kaudella 2016-2017 Hirvijärvellä järjestettiin mm. joogakursseja.

Tietoja muista kursseista saat Kansalaisopistosta.